Asociatia Noi Destine
Asociatia Noi Destine

Impreuna pentru Florinel

Dragi prieteni,

Cand ne-am hotarat sa infiintam Asociatia NOI DESTINE, am stiut ca ne vom implica in situatii grele de viata in lumea copiilor defavorizati. Ca lumea satului poate ascunde drame incredibile ale unor copii expusi la un risc mare de saracie, discriminare si abuzuri de tot felul. Si ca aceste „noi destine” se construiesc cu mult efort, in timp, alaturi de o echipa dedicata, care accepta sa lase binele personal pe planul secund, alaturi de oameni cu suflet care vor sa ofere din putinul lor cauzelor pe care incercam sa le scoatem la lumina si sa le vindecam impreuna cu dragoste si rabdare.

Zilele trecute l-am cunoscut pe Florinel. Invatatoarea lui – un om deosebit de bland, de intelept si de atasat de profesia sa si de copii – ne-a indrumat sa cunoastem un baietel care are nevoie de ajutor.

L-am vizitat si i-am adus un pachet de alimente, hainute si jucarii. Ne-a intampinat o minune de copil de numai 7 ani, un maruntel cu ochi frumosi si zambitori care ne priveau curiosi din spatele ochelarilor mici, cu miscari usor greoaie, dar cu o imbratisare atat de calda, ca ne-a topit inimile din prima clipa. Povestea lui e greu de digerat chiar si pentru oameni mai incercati de viata. Nascut prematur, cu distrofie musculara, mama l-a parasit. Cand avea patru ani, tatal a murit pe marginea drumului, lovit de o masina misterioasa, autorul a lovit, l-a lasat acolo si dus a fost. (Oare cum reuseste sa adoarma noaptea?) Autor necunoscut. Florinel avea patru ani. Bunica ne-a povestit ca dupa aceea, timp de sase luni nu a vorbit deloc, apoi a fost diagnosticat si cu epilepsie. Femeia il creste cum poate, ea insasi avand probleme medicale asociate varstei. Cu mari greutati si eforturi de necrezut a reusit sa-l poarte pe la doctori prin Bucuresti (un efort deosebit pentru ca nu are mijloc de transport si locuieste la 50 km de oras), la centre de recuperare si i-a platit cum a putut un logoped. Copilul a facut progrese vizibile.

Apoi a inceput pandemia. Stop sedinte.

Doamna invatatoare a organizat diferite evenimente cu copiii, meciuri de baschet, de volei … si a strans o bruma de bani pentru a-l ajuta sa continue tratamentul medicamentos macar, pentru ca nici acela nu e cu totul gratuit. Copilul se recupereaza in mediul prietenos, cu dragostea bunicii, a invatatoarei si a copiilor din clasa lui, face progrese, este iubit si sustinut de colegii lui, pentru ca e foarte prietenos si se straduieste mult sa faca fata provocarilor de tot felul.
Florinel trebuie sa reinceapa sedintele de recuperare fizica si logopedie. Lunar asta inseamna o cheltuiala minima de 800 de lei. Are nevoie zilnic si de medicamente, alti bani.

Incercam sa il ajutam si noi si va rugam din toata inima sa contribuiti putin fiecare dintre cei care rezonati cu patimile acestui copil. Ajutati-ne sa construim un nou destin pentru Florinel, e prea devreme sa-i fie frante aripile! Un pic inseamna uneori foarte mult <3

Va multumim din toata inima!

Asociatia NOI DESTINE
CIF 42266114
IBAN: RO20BRDE230SV45516022300
Str.Abanosului nr.7, Dridu, Ialomita
www.noidestine.ro

sau puteti dona aici 🙂

https://www.whydonate.nl/donate/impreuna-pentru-florinel/en?fbclid=IwAR2DZalsq0V-kM09-DqLWZMusvB6IYQ5oZY0_T8Q6RoxbS_41o66S4EWmOA

Distribuie postarea:

Ultimele articole

Proiecte Realizate

”Noua ne pasa!”

“Noua ne pasa!” este un proiect intiat si realizat de catre Asociatia NOI DESTINE in colaborare cu Scoala Gimnaziala Dridu

Citeste »