Despre noi

DESPRE NOI

De ce suntem diferiti?

CUNOASTEM indeaproape provocarile vietii de la tara.

CREDEM in potentialul imens al copiilor si tinerilor care traiesc aproape de firul ierbii, de roadele pamantului, de libertatea pasarilor, de placerea scaldatului la umbra pomilor, fara umbrelute si crema de plaja, imprieteniti de la nastere cu animalele de curte si colbul drumurilor cu urma piciorului descult.

Suntem o echipa PERFORMANTA. Stim ca SE POATE, stim PENTRU CINE construim NOI DESTINE si CUM sa facem asta.

LUCRAM si TRAIM in colturi diferite de lume si am gustat din plin binefacerile civilizatiei, ale educatiei si ale respectului pentru drepturile omului, fara discriminare, violenta sau abuz.

Ne-am dovedit EFICIENTA fiecare in domeniul sau, construindu-ne propriile destine cu RESPONSABILITATE, ONESTITATE si ENTUZIASM, alaturi de modele exceptionale de viata.

IUBIM satul romanesc si suntem VOLUNTARI dedicati misiunii noastre.

Echipa
Cine suntem

Echipa Noastra

Irina Elena Capitanu2

Irina-Elena Capitanu

Membru fondator si Presedinte al Asociatiei NOI DESTINE

După terminarea facultății a avut oportunitatea de a pași intr-o firma de training și consultanta unde a acumulat abilitați de comunicare și dezvoltare, ca mai apoi, sa coordoneze un întreg departament de resurse umane intr-una din multinaționale de top specializata in recrutare.

Cu experiența acumulata și cu o doza mare de optimism, in urma cu 6 ani a hotarat sa înceapa un nou capitol ambițios din viața sa – cel de antreprenor. Sustinatoare implicata  a activitatilor de voluntariat in sprijnul persoanelor defavorizate.

Maricica Georgescu

Maricica Georgescu

Membru fondator si Vicepresedinte al Asociatiei NOI DESTINE

Absolventa a generatiei pilot a Colegiului Bancar si a Facultatii de Management Financiar din cadrul Institutului Bancar Roman. Master in Medierea Conflictelor Penale (Fac.de Drept UCDC) 

Cu o experienta de peste 25 de ani in domeniul bancar (management si administrare riscuri bancare), din care 5 ani a coordonat departamente de control intern in doua institutii financiare multinationale. In paralel a activat ca trainer autorizat in managementul riscului operational avand peste 1000 de participanti la cursurile sale, iar in ultimii 10 ani desfasoara activitatea de mediator autorizat, profesie de interes public, implicandu-se activ in nenumarate actiuni pro-bono si de voluntariat in folosul persoanelor defavorizate.

Stefan Capitanu

Stefan Capitanu

Membru fondator si Trezorier al Asociatiei NOI DESTINE

Dupa terminarea facultatii a activat in firme de training și consultanta. Experienta acumulata l-au pregatit pentru activitatea din cadrul celei mai mari companii din domeniul petrolier.

In ultimii ani și-a definit și cunoștințele și aptitudinile pentru activitatea de antreprenor, pe care o desfasoara in prezent cu succes.

Ion Georgescu _

Ion Georgescu

Membru fondator si Secretar al Asociatiei NOI DESTINE

Absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat, decanul de varsta al membrilor asociatiei, are peste 30 de ani de experienta in activitati de logistica si mentinerea relatiei angajatorului cu institutiile financiar bancare, leasing, ANAF, furnizori si distribuitori. 

Timp de peste 5 ani a fost antreprenor in domeniul transporturilor de marfuri. In paralel a intreprins o indelungata activitate de voluntariat, alaturi de familia sa, in sprijinul copiilor nevoiasi si al persoanelor varstnice.

Oana Georgescu Trifu

Oana Georgescu-Trifu

Membru activ al Asociatiei NOI DESTINE

Absolventa a Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (ASE), a Facultatii de Administrarea Afacerilor cu predare in limbi straine (ASE), Master in Analiza Financiara si Evaluare, are o activitate de peste 10 ani in sistemul bancar. 

Lucreaza si traieste in Tarile de Jos. S-a implicat activ in munca de voluntariat si este o sustinatoare inimoasa a activitatilor de ajutorare, motivare si suport pentru persoanele defavorizate, in special in folosul copiilor.

Monica Georgescu

Monica Georgescu

Membru activ al Asociatiei NOI DESTINE

Absolventa a  Facultatii de Asistenta si Politici Sociale a Universitatii din Nottingham, are o activitate de aproape 10 ani in aria de protectie a copilului din UK. 

Dedicata muncii in folosul copiilor, activitatilor de voluntariat inca din timpul liceului si foarte implicata in actiunile de protejare a drepturilor si libertatilor copilului, precum si impotriva oricaror forme de violenta asupra copiilor. Lucreaza si traieste in UK.

Georgiana Mihaela Popescu

Georgiana Mihaela Popescu

Membru activ al Asociatiei NOI DESTINE
Cristian Andru Milos

Cristian Andru Milos

Membru activ al Asociatiei NOI DESTINE

Absolvent al Facultatii de Drept la Universitatea Romano-Americana si al Facultatii IMST din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. Master in Inginerie Industriala la UPB. 

Are o activitate indelungata in aria de proiectare, design si simulare robotizata a proceselor de sudare. Este un sustinator al activitatilor de voluntariat in domeniul ecologizarii si modernizarii comunitatii din care face parte si nu numai.

Andrei Mihai Rotaru

Andrei Mihai Rotaru

Membru activ al Asociatiei NOI DESTINE

Absolvent al Universitatii din Nottingham si Master European Law LLM, specializat in drept concurential. 

Activeaza in aria de litigii civile, recuperare de creante si este un sustinator al medierii conflictelor si al metodelor alternative de rezolvare a diferendumurilor de orice fel. 

Pasionat de activitati de voluntariat, activeaza si in alte asociatii, este un sustinator al proiectelor de implicare activa in viata comunitatii. Lucreaza si traieste in UK.

Despre
Asociatia NOI DESTINE

Prezentarea Asociatiei

Ne-am infiintat din nevoia de a construi drumuri noi in viata copiilor saraci din satul romanesc.

Asociatia Noi Destine este persoana juridica romana de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, constituita pe baza dreptului la libera asociere, in conformitate cu art. 40 din Constitutia Romaniei si cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Misiunea noastra este sa le oferim sansa la un nou destin prin educatie, prin exemple si modele de urmat, ingrijindu-ne totodata de nevoile lor primare (hrana, imbracaminte, incaltaminte, rechizite). Vrem ca acesti copii sa stie si mai ales, sa simta ca nu sunt singuri in fata provocarilor de tot felul, ca fac parte dintr-o comunitate solida careia ii pasa de toti membrii ei, de la cel mai mic la cel mai varstnic.

Scopul asociatiei este imbunatatirea conditiilor de viata ale copiilor saraci de la tara si ale familiilor acestora.

Valorile noastre sunt BUNATATEA, CINSTEA, RESPECTUL fata de VIATA, fata de NATURA SI LIBERTATEA.

In cadrul programelor si proiectelor Asociatiei dorim sa dezvoltam urmatoarele activitati de îndrumare, educare si formare profesionala pentru copii si adolescenti, activitati de recalificare profesionala si calificare a adultilor fara ocupatie, activitati caritabile si de asistenta sociala pentru sustinerea familiilor nevoiase de la sat.

Resursele noastre sunt asigurate din munca neremunerata a membrilor asociatiei si a echipei de voluntari, din contributii proprii ale membrilor fondatori, altor membri si ale simpatizantilor asociatiei, cotizatii ale membrilor, donatii si sponsorizari din partea comunitatii, dirijarea in contul asociatiei a cotei de 3,5% din impozitul pe profit datorat de salariati, pensionari si liber profesionisti, organizarea de activitati de colectare de fonduri, conform prevederilor legale. 

Activitatea in asociatie este bazata pe voluntariat si ne propunem sa utilizam resursele cat mai eficient pentru indeplinirea proiectelor si activitatilor propuse pentru comunitate, in mod transparent si responsabil.

ECHIPA: Consiliu Director al Asociatiei Noi Destine este alcatuit din: Irina-Elena Capitanu – Presedinte, Maricica Georgescu – Vicepresedinte, Ion Georgescu – Secretar. Cel de-al patrulea membru fondator este Stefan Capitanu, care indeplineste functia de Trezorier. Controlul financiar intern al Asociatiei este asigurat de către Cenzor, respectiv firma Accounting Cabinet TM SRL din comuna Maia, judetul Ialomita, persoana independenta, conform prevederilor legale.

Membrii Asociatiei sunt persoane cu studii superioare (antreprenori, economisti, specialisti in marketing si promovare de produs, mediatori, asistenti sociali, traineri autorizati, specialisti in retele de calculatoare si cibernetica, jurnalisti etc), motivate de dorinta de a pune umarul la formarea unei generatii educate, cu spirit civic si valori morale autentice.

Construim o echipa de voluntari, oameni inimosi, onesti, de toate varstele, care doresc ajute la activitatile noastre in comunitate, sa ofere copiilor si tinerilor modele de urmat si sansa de a deveni ei insisi mai tarziu un model, un sprijin si un ajutor real in dezvoltarea satului romanesc.