Asociatia Noi Destine
Asociatia Noi Destine

Scrisoare deschisa pentru Diaspora si nu numai 

Scrisoare deschisa pentru Diaspora si nu numai  :),
1 Iunie, Ziua Copilului vine cu surprize mult asteptate, daruri si bucurii pentru copiii nostri. Pentru ca putem, pentru ca ii iubim, pentru ca a le cultiva starea de bine, bucuria si speranta ne-a impins sa ne incercam norocul prin alte colturi de lume. Ne ingrijim cu drag de tot ce le-ar putea face copiilor nostri viata mai frumoasa, de zambetul lor larg si ochii stralucitori.

Si daca uneori ne e dor de-acasa, intoarcem capul si cu ochii mintii privim spre Romania, dincolo de frumusetea si grandoarea Carpatilor, de sclipirile limpezi ale Dunarii, aflam comunitatea cu cei mai saraci copii din Europa.

Sunt sute si mii de ochi frumosi ca ai copiilor nostri, dar pentru ei nu este sarbatoare. Viata lor curge in case darapanate, unde inca domneste legea pumnului, foamea si durerea sub toate formele ei. E multa tristete si uneori, in casele lor nu mai e loc de Dumnezeu.

Ochii acestia pana mai ieri se refugiau la scoala ca intr-o oaza de liniste si speranta, departe de tristetea casei lor unde orice vibratie de bine e acoperita si nimicita de saracie, alcool, tipete si neputinta parintilor de a face fata disperarii. Acum nu mai au nici scoala. Izolare, COVID… ce o mai fi ala?! Precis un monstru lacom care le-a luat pana si cornul si laptele pe care-l imparteau frateste cu cei mici. Acum se obisnuiesc cu starea continua de fluture inchis intr-un borcan cu capacul greu ca insasi viata lor. Privesc prin sticla borcanului ala, prin gard pana departe, oare vine cineva si pe la ei? II pasa cuiva si de ei?

De 1 Iunie nu au mancare, nici baloane si nici jucarii. Il au pe Grivei si pe Mitisor, motanul blanos care toarce nepasator.
Prietene, ajuta-ne sa schimbam destine, daca viata a fost darnica cu tine! Ajuta-ne sa aducem bucurie si ochilor copiilor saraci de la tara, carora ne straduim sa le oferim hrana pentru trup, suflet si minte. Hai sa deschidem impreuna capacul borcanului cu prea multe necazuri pentru umerii asa de firavi si sa le facem un cadou de 1 Iunie. Si ei sunt tot copii. Ai nostri le-ar deveni prieteni intr-o ciipa si le-ar intinde mana, ar imparti cu ei biscuitii si ciocolata primita in dar de ziua lor. Sa ne amintim simplitatea, sa ne dam libertatea de ramane copii, buni, generosi, darnici cum a fost viata cu noi si familiile noastre! Daruind un strop din putin ne cladim sufletului altar de bucurie si vindecare de dor de Acasa!

Asociatia Noi Destine vom da seama transparent pentru fiecare banut incredintat (in curand vom avea finalizat si site-ul pe care sa postam imagini de la toate campaniile asociatiei). Sa avem cu totii sanatate si rasplata in cer pentru faptele noastre! Asteptam cu nerabdare copilareasca darul vostru aici:
Asociatia NOI DESTINE
Reg.Asociatiilor si Fundatiilor nr.1/11.03.2020
Str.Abanosului nr.7, Dridu, jud.Ialomita
CUI 42266114
Cont IBAN: BRD – Agentia Urziceni
RO20BRDE230SV45516022300
Tel.0723239089/ 0725763559
e-mail: office@noidestine.ro

 

https://www.whydonate.eu/fundraising/children-in-need/en

Distribuie postarea:

Ultimele articole

Proiecte Realizate

”Noua ne pasa!”

“Noua ne pasa!” este un proiect intiat si realizat de catre Asociatia NOI DESTINE in colaborare cu Scoala Gimnaziala Dridu

Citeste »