Asociatia Noi Destine
Asociatia Noi Destine

Bilantul anului 2021

Dragi prieteni,

Ultima zi din an 2021, ziua bilantului : ce am reusit noi sa facem impreuna, cum am valorificat donatiile si sponsorizarile primite de la voi in acest an? Atat de multe lucruri, pregatiti-va pentru o postare lunga. 😊 Iata realizarile lui 2021 la care ati participat atat de multi, dragi prieteni inimosi:

 1. Magazinul Gratis, al doilea an in care colecteaza donatii in natura: haine, incaltaminte, mobilier, rechizite, carti, obiecte de uz casnic si le ofera celor care au nevoie. Acest lucru este posibil cu suportul voluntar al Corneliei Farmazon, care se ingrijeste de acest magazin si cu aportul generos al d-nei Liliana Petrache, director Prodconfex SA Dridu, care ne-a pus la dispozitie spatiul necesar. Multumim!
 2. Lapte praf si scutece pentru trei dintre cei mai tineri locuitori ai comunei Dridu;
 3. Ajutor pentru incalzirea locuintelor familiilor vulnerabile cu multi copii si seniori singuri, 18 tone de brichete pentru foc au ajuns la ei in iarna ce a trecut, cu ajutorul prietenului nostru, dl.Cosmin Ghinea! Ne propunem sa repetam actiunea si in iarna asta.
 4. Am strans donatii pentru sedintele de fizioterapie ale lui Moise Florin, tanarul luptator din Dridu care, in urma unui accident nefericit, face eforturi uriase pentru a merge din nou si reuseste, in fiecare zi cate putin.
 5. Am strans donatii pentru facturile de logopedie ale lui Manole Florin, copilul de 8 ani din Dridu ramas orfan la o varsta frageda, cu dizabilitati, ingrijit cu drag numai de bunici (Multumim Madalina Zamfir si Magda Vasiliu de la Asociatia Bucurie si Credinta pentru ajutor!)
 6. Am strans donatii pentru familia Veliciu, cu 6 copii din Sinesti, doi dintre ei cu dizabilitati, parasiti de mama lor. Donatiile au fost transformate in alimente si cele necesare traiului acestei familii cu ajutorul d-nei Madalina Oana Stoica, un voluntar cu suflet mare, care ne-a si sesizat acest caz.
 7. Actiunea “Martisorul Fericit” a adus bucurie in casele beneficiarilor nostri din Dridu, care au primit in aceasta primavara alimente de stricta necesitate, cate 1 sac sau 2 de cartofi (in functie de numarul membrilor familiei), Pizza de la IL NONNO pentru toata familia si flori pentru mamici, carora ne-am droit sa le oferim in acest fel un Martisor doar pentru ele.
 8. Mobilier nou pentru prescolari, 10 masute si 14 scaunele au fost oferite Gradinitei de la Dridu pentru ca prescolarii aveau nevoie de ele.
 9. Impreuna cu eleve talentate din comuna Dridu, care ne-au oferit texte minunate si desenele lor, am realizat brosura “Un an de copilarie in pandemie”, o oglinda a acestor vremuri dificile pe care le traversam impreuna, copii si adulti, cu toate temerile, spaimele si angoasele ilustrate prin ochii copiilor, de catre copii. Un prilej minunat de a-i invata sa isi pretuiasca talentul si munca, sa le valorifice si sa obtina astfel fonduri pentru alte actiuni scolare. Multumim Stefania Stoica si Maria Dan pentru implicare si ajutor generos ca brosura sa ajunga in stadiul de “Bun de tipar”! Toate elevele participante la acest proiect au fost premiate de catre Asociatia NOI DESTINE.
 10. Actiunea “1 Iunie pentru toti copiii” s-a bucurat si anul acesta de surprize: dulciuri, gustari si racoritoare, culori, acuarele, baloane, mingii si alte jucarii potrivite varstei beneficiarilor nostri. Desi ploua in ziua aceea, nu ne-am descurajat nici noi si nici cei peste 40 de copii care ne-au vizitat.
 11. Cea mai ampla actiune a Asociatiei NOI DESTINE, de al carei succes suntem tare mandri, a fost organizarea primei editii a Scolii de Vara de la Dridu, in perioada iulie si august 2021, impreuna cu 10 profesori voluntari de la Scoala Gimnaziala Dridu. Peste 80 de copii cu varste intre 4 si 14 ani au participat la diferite module extrem de interesante unde au invatat despre protectia mediului, reciclare, energie verde, educatie financiara, educatie sanitara, educatie juridica, medierea conflictelor, elemente de antreprenoriat, cum sa ne ingrijim animalele de companie, traditii si obiceiuri de la Dridu, lectura, pictura, desen, tenis de masa, sah, confectionat bratari si podoabe din margele si elastic si multe altele despre care puteti afla din pagina noastra de FB si site-ul noidestine.ro, la rubrica proiecte realizate. Cu aceasta ocazie au fost achizitionate 2 pavilioane de panza, rogojini pentru lucru in aer liber, 2 mese de ping-pong si jocuri de sah, truse de confectionat bratari, acuarele, blocuri de desen, pensule, culori, caiete, creioane, pixuri, gustari si racoritoare pentru toti participantii, pahare de unica folosinta, o tabla magnetica, Flyere si 1 Banner pentru promovarea evenimentului. La finalul scolii de vara toti copiii prezenti au primit premii (jocuri, carti si rechizite), diplome de participare, iar elevii mai mari au mers in excursie la o fabrica de reciclare a deseurilor si au petrecut un frumos final de zi la McDonald. Multumiri speciale tuturor lectorilor si colaboratorilor nostri voluntari, fara de care aceasta actiune nu ar fi fost la fel de apreciata de copii!’
 12. Un copil premiant din Dridu, fara posibilitati materiale a fost sprijinit sa mearga in tabara alaturi de colegii sai. Multumim Irina si Stefan Capitanu pentru sponsorizare!
 13. Actiunea “Din nou la scoala” a adus elevilor fara posibilitati 73 de ghiozdane complet echipate (13 in jud.Calarasi si 60 la Dridu), caiete auxiliare pentru 25 de elevi, manual si culegeri pentru matematica, romana si limbi straine altor 40 de elevi.
 14. Ultima noastra actiune din acest an “Sarbatori de iarna” a fost impartita in doua etape, darurile lui Mos Nicolae pentru 62 de copii si inca 10 pachete cu alimente si dulciuri oferite in preajma Craciunului de catre prietena noastra Madalina Deaconu.

Acesta este bilantul nostru de sfarsit de an 2021, un an bogat, frumos, in care cel mai mult am investit impreuna in EDUCATIE. Am atras sponsorizari in valoare de peste 89.029 lei de la firme conduse de oameni responsabili si implicati in activitatii civice si donatii de la persoane fizice, membrii si simpatizanti, in valoare de 13.644 plus cotizatii de 1.301 lei, in total 104.964 lei pentru care suntem foarte recunoscatori.

Multumirile noastre cu recunostinta imensa tuturor, voua oamenilor inimosi, generosi, intelepti si cu suflete mari, care credeti in Asociatia NOI DESTINE si in menirea noastra!

UN AN NOU FERICIT, SA FIM BINECUVANTATI CU SANATATE SI PUTERE DE MUNCA!

Distribuie postarea:

Ultimele articole

Proiecte Realizate

”Noua ne pasa!”

“Noua ne pasa!” este un proiect intiat si realizat de catre Asociatia NOI DESTINE in colaborare cu Scoala Gimnaziala Dridu

Citeste »