Asociatia Noi Destine
Asociatia Noi Destine

Actul de nastere al Asociatiei NOI DESTINE

 

Actul de nastere al Asociatiei Noi Destine l-a reprezentat o simpla postare pe FB, care a adus impreuna o mana de oameni cu suflet mare. Apoi… lucrurile au curs firesc pentru a continua activitatea de a face bine si de a ne face bine intr-un cadru organizat si legal pentru o intraga comunitate:

5 decembrie 2019
„La multi ani tuturor celor ce poarta numele Sf.Nicolae!
Cu ocazia unei vizite din ajunul acestei zile frumoase si mult asteptate deopotriva de copii si de cei mari, am luat cunostinta mai indeaproape de viata unei familii cu sase copii din Dridu. Fara multe vorbe, traiesc intr-o saracie greu de imaginat, mai ales de catre cei care au de toate. Si pentru ca viata in saracie vine cu multe altele dupa ea, copiii au probleme de sanatate care necesita bani de drum, de doctor si de doctorii, iar ei nu si le pot permite. Saracia te condamna la foame, la depresie, la tristete si la boala. Nu e o rusine sa fii sarac, nu e o rusine sa ceri ajutor cand nu mai poti. Ei nu cer, parintii nu concep sa-si dea copiii de langa ei, ii iubesc si ii cresc asa cum pot. De curand tatal a suferit un accident si nu mai poate munci. Copilul cel mare nu poate merge la scoala, ca nu are cu ce si trebuie sa dea ajutor in gospodarie. Acumularea de absente inseamna ca nu pot primi alt ajutor financiar decat alocatia copiilor. Alt cerc vicios.
Lemnele de foc sunt putine, casa batraneasca e in conditii extrem de precare, mama spala hainele familiei de mana (au avut o masina de spalat care s-a stricat), alimentele de baza lipsesc, pampers, haine si incaltaminte la fel.
Asa ca, va rog mult, pe toti cei care vor sa dea o mana de ajutor, o contributie cat de mica, luati legatura cu mine in privat si aveti incredere ca voi inmulti darul vostru, voi da socoteala si vom face niste oameni mai increzatori in soarta si vom ajuta sase copii sa mai creada un pic in Mos Craciun! Va multumesc cu recunostinta!
NB: (…) Daca as putea, as rezolva eu, fara sa cer ajutor, dar consider ca este un bun exercitiu pentru comunitate sa inveti sa daruiesti. Doar pentru ca te simti al naibii de bine cand poti face asta! Si pentru ca poti! Oricine poate, macar un pic. Multumesc tuturor!  ”

Acestui apel i-au raspuns o multime de oameni buni, familia respectiva a iesit cu bine din iarna, cu lemne de foc, aparatura electrocasnica, haine, incaltaminte, alimente, jucarii si chiar o suma consistenta de bani care au fost donati in contul de alocatii al copiilor.
Atunci a identificat o nevoie cu mult mai mare si mai ampla decat se vede cu ochiul liber si am hotarat sa ne adunam cativa voluntari si sa infiintam Asociatia NOI DESTINE care sa atinga cu bunatate si bucurie inimile si viata cat mai multor copii si tineri din mediul rural. Doamne ajuta, ne-am spus si am pornit la treaba!

In 14 februarie 2020 au fost finalizate toate formalitatile legale de infiintare a unui ONG cu urmatoarele coordonate:
Asociatia NOI DESTINE
Str.Abanosului nr.7, comuna Dridu, jud.Ialomita
CIF 42266114
e-mail office@noidestine.ro
www.noidestine.ro
IBAN : RO20BRDE230SV45516022300

Distribuie postarea:

Ultimele articole

Proiecte Realizate

”Noua ne pasa!”

“Noua ne pasa!” este un proiect intiat si realizat de catre Asociatia NOI DESTINE in colaborare cu Scoala Gimnaziala Dridu

Citeste »